Q/A - Directionery.blogg.se - Q/A ~ Part 3


Elin: 
Vilken är din favorit social-media-sajt? Typ som tumblr, Facebook osv. 
Svar: Twitter och tumblr helt klart! Där hänger jag 24/7.

Elin: Din mest använda app på mobilen? 
Svar: Antagligen twitter, instagram eller wattpad. 

Elin: Kan du lista dina obsessions i storleksordning? 
Svar: Känner mig ganska trögfattad just nu för jag är inte helt säker på om du menar att jag ska lista dem efter ordning hur obsessed jag är vid sakerna eller hur stora tingen är, som t.ex. elefanter kommer först eftersom de är giant animals och sen saker som är mindre, lolz. Men antar att du menar det förstnämnda, så here we go:
1. böcker
2. läppstift
3. te eller kaffe
4. tumblr
5. one direction
6. godis, eheheh...
7. gråtfilmer 
8. väskor
9. knästrumpor
10. ljusslingor
Normala obsessions, I know... o.o 

Elin: Vilket perspektiv gillar du bäst att skriva ur?
Svar: Hm, svårt. Gillar egentligen att skriva ur allas perspektiv, men i TTS har jag fastnat lite för att skriva ur Zayns och Stinas perspektiv. Och gällande den nya novellen så tycker jag väldigt mycket om att skriva ur huvudpersonens perspektiv, och ur Nialls. 

Elin: Vilken karaktär i någon av dina noveller ser du mest av dig själv i? 
Svar: Av de publicerade novellerna så är det nog Ruby och Nancy. Har liksom delat upp mig själv och placerat varsin halva i dem och sedan blandat med en näve fantasi. Men den jag ser allra mest av mig själv i är som sagt huvudpersonen i den nya novellen. Okej, det börjar bli lite jobbigt att skriva "huvudpersonen i den nya novellen" hela tiden så jag ska avslöja hennes namn. Hon heter Charlie. Hon påminner om mig på många sätt, hon tänker ungefär som jag och vi delar samma dåliga humor. Vi har ungefär samma klädstil, hon kan verka ganska bitter ibland - precis som jag, men kan samtidigt vara sprallig och glad. Och så är hon lite nördig också, heh. 

Elin: Om du fick leva i vilken bok som helst, vilken skulle du välja och varför?
Svar: Det är väl nu man förväntas säga någon kärleksroman, men ett sådant tråkigt liv skulle jag inte vilja ha. Men jag skulle heller inte gärna riskera livet i hungergames eller Divergent, men eftersom jag är en true fantasylover så måste jag nog svara Harry Potter. Det är liksom lagom läskigt, lagom farligt men samtidigt fantastiskt spännande och roligt! Plus att då skulle jag kunna bli tillsammans med Draco som är min biggest crush typ haha.

Elin: Hur länge skulle du överleva i the hunger games? (alltså själva arenan, inte boken) 
Svar: haha omg det här var läskigt, pratade ju precis om hungergames. Ärligt talat så tror jag inte att jag skulle överleva speciellt länge. Jag skulle nog springa ifrån alla direkt utan att tänka på att få tag i mat och vapen och såna nödvändiga grejer, och sen skulle jag antingen svälta ihjäl eller bli dödad, probably. Även om jag så hade ett vapen så skulle jag inte leva länge. Jag är hemskt usel på att sikta och kasta saker, och jag skulle inte ha hjärta för att stabba ihjäl någon. Så ah...

Elin: Läser du helst böcker på svenska eller engelska? 
Svar: Jag föredrar att läsa på engelska, men jag läser mycket på svenska också.

Elin: Ska du se TFIOS när den kommer ut? (the fault in our stars) 
Svar: Ja absolut! Är sååååå taggad!!! Tror att hon tjejen kommer bli himla bra som Hazel, och han som spelar Isaac är en stor favorit hos mig så han kommer nog passa mycket bra, och jag har stora förväntningar på killen som spelar Gus. Men filmen lär nog vara mycket bra eftersom John Green själv varit med och regisserat den!

Elin: Finns det någon artist du verkligen inte står ut med att lyssna på? I så fall, vilken? 
Svar: Caroline af Ugglas, hardcore metal-band och typ operasångare. ugh. Står heller inte ut med Taylor Swift, men det är inte på grund av hennes musik, utan på grund av hennes hemska personlighet. Hennes låtar och texter är bra, men så fort jag hör ett ord från henne så mår jag nästan illa.

Elin: Hur mycket på en skala från 1 till 10 (där 1 är minst och 10 mest) stör du dig på stavfel i böcker/fanfics osv? 
Svar: Måste nog säga 8. Jag är ganska petig med stavning, men jag har full förståelse för slarvfel och sånt för det gör jag själv jämt. Men läser man en fanfic/bok/novell där det bara är en massa stavfel så brukar jag tröttna ganska snabbt eftersom jag rättar varje ord i huvudet istället för att koncentrera mig på vad jag egentligen läser.

Bella: Ska du på One Direction konserten? Vart, vilket datum, vilka platser har du? vilka ska du gå med?
Svar: Ska som sagt gå den 13:e juni, och jag och mina kompisar; Karolina (Karro) och Mathilda (Mattis) har ståplatser på den röda sektionen. Så vi kommer få köa en del, haha.

Bella: Varför började du skriva? 
Svar: För att jag älskade att läsa och själv hitta på egna karaktärer och miljöer och händelser när jag var liten. Jag har alltid haft en vild fantasi och lever mer i mina drömmar än i verkligheten, så att skriva fick väl mig att komma ner på jorden igen liksom. Och sen började jag ju skriva på en Justin Bieber-fanficblogg fast att jag aldrig varit något jättefan av honom, och då kände jag inte till en enda fanficblogg om One Direction och tänkte att "yolo", så då startade jag Directionery. Och sen kom alla ni med beröm och skitbra kritik som ledde till toppbetyg i skolan och bättre självförtroende, och sen utvecklade jag något slags förhållande med er (kanske är det ensidigt, vad vet jag?) och nu vill jag aldrig lämna denna blogg haha.
 
Bella: Berätta om Västervik, dina vänner och din pojkvän. 
Svar: Vet inte riktigt vad jag förväntas säga. Västervik är, enligt mig, en ganska trist stad. Lite för liten för min smak, och det händer inte mycket här. Det är tack vare vänner och fritidsaktiviterer som jag inte går under, haha. Men staden är väldigt fin och mysig på sommaren, och då händer ju också ganska många grejer så som Visfestivalen, ibland Karnevaler, små konserter och gud vet allt.
Vad jag ska säga om mina vänner vet jag inte alls. Har en massa, så det skulle ta ganska lång tid om jag skulle rabbla upp allas namn. Umgås fortfarande mycket med folk från min klass i högstadiet, men står också tjejerna i min nuvarande klass väldigt nära och hänger mycket med dem. Sen har jag ju mina bästa killkompisar uppe i Ume också, men dem kan jag ju inte träffa lika ofta. Men ja, mina vänner är fantastiska, ställer alltid upp för mig och jag har alltid någon jag kan vända mig till gällande olika saker. Jag älskar dem av hela mitt hjärta.<3
Min pojkvän heter Noel, är lika gammal som jag och går på samma gymnasium som mig. Dock ej samma linje. På fritiden tränar han innebandy och har matcher då & då, och annars umgås han väl mycket med mig, sin familj och sina kompisar. Han är snygg och söt, jäkligt lång och har världens finaste personlighet. Han är omtänksam, snäll, romantisk, rolig och jättegullig och bara aokfahfyadhg. Älskar honom så mycket.<3 Kan alltid vända mig till honom gällande allt och det finns inget bättre än att umgås med honom. 

Bella: Lyssnar du på svenska artister? Om du gör det. Vilka då?
Svar: Lyssnar mest på Håkan. Men också på Kent, Veronica Maggio, Thomas Stenström och Norlie & KKV. Men annars är jag inte så mycket för svenska artister.

Bella: Vem är din favorit 1D?
Svar: Niall<333

Bella: Hur upptäckte du dom? 
Svar: Tror jag har svarat på denna fråga typ femhundra gånger, så jag tar det kortfattat. Hittade deras videodiaries och auditions på youtube, tänkte "jaisis vilka söta killar", lyckades på något vis glömma bort deras existens, såg WMYB på mtv, blev kär och tänkte att dessa killar känner jag igen. Googlade deras namn, gick in på youtube, hittade alla videos igen och blev kär på nytt. Kollade hundratals videos med "1D facts" och tänkte att jag vill dejta dem alla eftersom vi har så mycket gemensamt och de är så snygga och sjunger så fantastiskt bra, kärade ner mig totalt i Up All Night albumet och tja, det var väl då jag insåg att jag var en överobsessed Directioner. 

Bella: Hur länge har du vart ett fan/directioner och när blev du det?
Svar: Skrev inte in något exakt datum i min kalender tyvärr, men sedan WMYB antar jag, fast att jag visste om dem sedan innan. Så jag har väl varit en directioner länge nu. Tycker det var jätteroligt då när killarna var som ens egna lilla hemlighet eftersom inte speciellt många kände till dem, men samtidigt tycker jag det är kul att de har så många fans nu eftersom jag genom dem fått en massa nya fina vänner världen över.

Bella: Vad gillar du för filmer?
Svar: Jag gillar det mesta, men fantasy, gråtfilmer och disney är väl det som ligger varmast om hjärtat för tillfället. Och skräckfilmer. Har världens hatkärlek till skräckisar.<3

Bella: Vilka är dina favoritfilmer, serier?
Svar: Har ingen favoritfilm, men favoritserierna är American Horror Story, My Mad Fat Diary, Skins, The Walking Dead, Glee, New Girl och The Carrie Diaries.

Bella: Dom bästa sakerna som hände 2013 och dom sämsta sakerna som hände 2013.
Svar: 
De bästa sakerna:
* Träffade Noel och blev tillsammans med honom
* Var på TMH tour med bästa Karro! En av de bästa dagarna i mitt liv, seriöst <3
* Hade en toppensemester i Marmaris, Turkiet
* Hade två skitroliga sommarjobb
* Övernattning i Gläntan (en liten stuga vid vattnet) med nya klassen
* Alla föreställningar med teatern och smågig jag varit på
* Mitt surprise-party som mina vänner ordnat på min födelsedag
Finns så himla många bra minnen från förra året. 2013 var verkligen mitt år!
De dåliga sakerna:
* Hamnade i någon slags svacka när vi slutade 9:an och hade ångest över att jag skulle börja gymnasiet och att kompisgänget skulle splittras och att jag inte fick flytta som alla andra, osv.
* Fick körtelfeber och spenderade en stor del av jullovet på vårdcentralen, akuten och sjukhuset. Inte kul alls må jag säga.

Bella: Vad längtar du till 2014?
Svar: London-resan, föreställningsveckan med musikal, Håkan-konserten, WWA tour den 13:e juni, sommaren, Mallorca-resan, sena kvällar med kompisar, sol och bad, longboardåk och småresor runt om i Sverige!

Kommentarer
Postat av: Ellen

The Carrie Diaries är sååå bra :D

Svar: Ellerhuuur!! Älskar den serien så himla mycket! :D <3
Vendela Åstrand

2014-03-09 @ 12:08:53 / URL: http://ellenjosefssons.blogg.se
Postat av: Maja

Hej! Är tillbaka efter en jätte lång paus och undrar ifall du har lust att läsa första kapitlet på min One Direction novell och kanske lämna en kommentar? :)

Svar: Jag ska absolut kika in på din blogg! :)
Vendela Åstrand

2014-03-17 @ 21:50:54 / URL: http://hstyles.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback