PROLOG: + These Four Walls +

 
Jag sitter här med ett tomt word-dokument framför mig. Har så mycket att säga, men vet inte vart jag ska börja. Vill skriva ut mina känslor, men inget kommer. Fingrarna rör sig inte ur fläcken. Jag är som förstenad. Tänker på honom hela tiden, men trycker bort tankarna med allt jag har. Och kvar lämnas jag med ingenting.
"Miss Hayes, do you understand the essay?", frågade min magister. Jag nickade sakta, med blicken fäst i golvet framför skolbänken. Även om det kanske inte verkade så, så hade jag faktiskt lyssnat lite. Vi skulle skriva en uppsats. Om kärlek. Det kunde vara en dikt, en novell eller vad som helst, men det skulle på något vis handla om kärlek. Jag hade dock ingen aning om vad jag skulle hitta på. Allt jag hade att säga om kärlek var att kärlek sög. Och jag kunde inte direkt skriva en uppsats på två ord.
Jag biter på en nagel och fortsätter fundera. Men det gör ont att fundera. Jag orkar inte tänka. Orkar inte känna. Orkar inte gråta.
Mamma bankar på dörren, men det är som om jag inte hör. Kanske vill jag inte höra. Jag har hållit mig instängd på mitt rum i tre dagar nu. Jag har struntat i att gå till skolan, har inte fått en skymt av solen eller känt snöslasket under skosulorna på tre hela dagar. 
Jag sätter på musik för att fylla tomrummet och låter den eka i min hjärna. Men det hjälper inte. Jag mår fortfarande fördjävla dåligt. 
Jag skriver "recept på ett krossat hjärta" som rubrik, funderar på om det ska bli en dikt eller en novell. Jag är inte bra på att skriva något av det, men låter i alla fall fingrarna röra sig över tangentbordet. Fast jag får inte fram något vettigt. Allt som står är "Recept på ett krossat hjärta. Allt som behövs är en snygg idiot, en töntig tjej och lite falska ord och komplimanger."
Jag suckar tungt. Det här går inte. Jag kan inte. Jag klarar inte av det.
"Love", muttrar jag för mig själv, och ordet svider när det lämnar mina läppar. Kärlek suger. Hela livet suger, till och med. 
Fan vilken tråkig människa, tänker ni säkert nu. Men jag har inte alltid varit såhär. En gång i tiden var jag en glad och ganska lycklig liten tjej, men den tjejen växte upp och förändrades, och likaså gjorde världen runt omkring. De senaste åren har varit pest och pina, men jag har stått ut, för jag vet att en dag så blir allt bättre. Och en dag blev faktiskt allting bättre. Allt var på topp, men livet är ett skämt och jag ramlade återigen ner på botten. Det är bara det att nu finns det ingen som kan hålla mig flytande längre.
 
Ensam. Jag är så jävla ensam.

Plötsligt får jag en idé, en riktig snilleblixt. Jag suddar ut det jag skrivit i word-dokumentet och börjar knappa på tangenterna igen. Som från ingenstans vet jag plötsligt precis vad jag ska skriva. Precis vad jag ska prata om den dagen vi ska läsa upp våra uppsatser i klassrummet. Jag ska berätta om fyra fantastiska idioter till killar som en gång var mitt allt men som nu fått mig att känna mig ensammast i världen. 
Jag börjar skriva och skriver tills fingrarna blöder och blickar då och då tillbaka på den starkt röda rubriken:

"These Four Walls"

Kommentarer
Postat av: bella

den värkar riktigt bra! :)

Svar: Åh va kul att du verkar gilla den! c:
Vendela Åstrand

2014-03-23 @ 14:37:49
Postat av: Emma

Sjuktbra! Längtar till första delen!

Svar: Tack så jättemycket! Första kapitlet finns uppe nu! c:
Vendela Åstrand

2014-03-23 @ 15:56:35 / URL: http://novellfoton.blogg.se
Postat av: Malin

Låter grym! Lägg ut nästa del snaaart!! :)

Svar: Tack hihi! :D Första kapitlet finns uppe nu! Förlåt för att ni fick vänta lite :)<3
Vendela Åstrand

2014-03-23 @ 19:17:10
Postat av: Ellen

Jag vet redan nu att den här novellen kommer bli jättebra :D

Svar: Åh hihi, va glad jag blir! :D <3
Vendela Åstrand

2014-03-23 @ 19:17:39 / URL: http://ellenjosefssons.blogg.se
Postat av: Matilda

Åh du är så äkligt jvla begåvad!!

Svar: Åh tack snälla fina!! :'')
Vendela Åstrand

2014-03-23 @ 21:52:50 / URL: http://matildasavelind.blogg.se
Postat av: Josefin

Såå himla bra! eller ja, efter bara en prolog och en trailer verkar den bra! Novellen TTS var så sjukt bra, streckläste den på nån dag och blev fast. Nu har det gått lite segt men en ny novell blir kanske bara ännu bättre? :)

Du, jag har också en ganska ny novell, har du tid får du gärna gå in och säga vad du tycker! Är den värd ett länkbyte?♥

Svar: Åh tack så jättemycket!! :D Jag ska absolut kika in och läsa! Och visst självklart kan vi göra ett länkbyte! Bara säg till när du länkat mig så länkar jag tillbaka så fort som möjligt, men kan nog inte fixa det förrän på kvällen för jag har ju grejer efter skolan varje dag liksom. :)<3
Vendela Åstrand

2014-03-27 @ 16:44:34 / URL: http://storywithonedirection.blogg.se
Postat av: Beea :)

Ååhhh längtar tills första kapitlet!!! Jag verkligen ÄLSKADE trailern och den gjorde mig så nyfiken på din nya novell och prologen gjorde mig bara mer nyfiken och exalterad och aaaahhhhh jag vill läsa den nuuuu!!

Svar: Åh sötaste! :'D Första kapitlet finns uppe nu, trevlig läsning!<3 :D
Vendela Åstrand

2014-03-30 @ 20:35:16
Postat av: My (1D Novell)

Har följt din blogg sååå länge och jag ser verkligen verkligen fram emot att få läsa denhär! Verkligen, så hiiimla spääännande :D <3

Svar: Ååh tack finaste fina!! :''D <33
Vendela Åstrand

2014-04-02 @ 07:16:45 / URL: http://novellermedonedirection.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback