Chapter 3 - My Night(mare) As Cinderella

Jag hoppade av bussen och traskade bort till Funky Buddha. Alla tjejer som köade där utanför bar svarta pumps, festliga klänningar och var överdrivet sminkade, och jag bad till gud att jag inte skulle stöta på Holly eller Libby. Jag ställde mig i kön som sakta började röra sig framåt och granskade min klädsel. Jag hade för en gångs skull på mig converse istället för dr.martens, och till dem bar jag mina svarta jeans och en vit tunnstickad tröja som hängde löst över min bh med nitar som var mitt senaste yolo-köp som jag aldrig trodde jag skulle få användning för eller någonsin skulle vilja ta på mig.
Jag drog upp min mobil ur jackfickan (ja, även när jag skulle på fest så bestämde jag mig för att ta min fula militärjacka) bara för att ha något att göra. Eddie hade sms:at och sagt åt mig att ha kul och att jag skulle ringa om det var nåt eller om jag ville ha skjuts hem på hans cykel.
När jag kom längst fram i kön var jag nästan rädd att jag inte skulle komma in och att de skulle gå igenom någon typ av inbjudningslista, men en av vakterna bara skuffade in mig på Funky B, och jag log brett för mig själv när den dunkande musiken nådde mina öron. Det var fullt av folk här inne, och risken att jag skulle bli igenkänd var minimal. Kanske skulle jag ha kul ikväll trots allt?
Jag lämnade ifrån mig min jacka vid disken och försvann bort mot baren. Jag var fortfarande minderårig och fick därför inte köpa någon dricka, bortsett från läsk då, men nu när jag för en gångs skull var här inne så skulle jag fan festa ordentligt!
"Hey, you!", sa jag och knackade en något äldre kille på axeln. Han vände sig om och såg undrande på mig.
"Yeah? How can I help you?" Ett brett flin växte sig fram på hans läppar, och jag försökte ta mig samman för att inte börja stamma.
"Uh, could you buy me a drink?"
"Sure. Who doesn't want to buy a beautiful young lady a drink? What kind?"
"Eh..." Jag rotade igenom mitt minne och kom på mig själv med att jag inte kunde speciellt många (förutom det jag smakat hemma. Min brorsa hade sin hemliga gömma i sin garderob, och ännu hade han inte märkt att jag snodde dricka därifrån då & då.) då jag inte var 'fest-typen'. Egentligen hade jag inget emot festande, det var bara det att jag aldrig blivit bjuden och Eddie aldrig velat följa med mig och jag varit för feg för att gå själv. "Surprise me", sa jag till slut, och han log gillande. Sedan vände han sig mot bartendern och beställde något jag aldrig hört talas om innan, och så fort drinken var färdig räckte han över den till mig.
"How much do I owe you?", frågade jag och stoppade ner handen i byxfickan för att ta upp några sedlar.
"Nothing. You get round one for free. What's your name, hun?"
"Uh, Charlie."
"Uhcharlie or Charlie?"
"Charlie", skrattade jag och tog en sipp av min dricka. Den smakade starkt och ganska så jätteäckligt, men jag låtsades inte om det och drack med god aptit.
"You liked that one?", frågade han vänligt.
"Loved it", sa jag och nickade överdrivet, men hoppades starkt på att han inte skulle genomskåda mig.
"Cool!"
Jag pustade ut och tog en sipp till. "And what's your name?" Med tanke på att jag inte kände någon här, förutom min bror (men vart han höll hus visste jag inte, och jag ville nog inte veta heller eftersom han inte visste att jag var här), så var det trevligt att i alla fall få lära känna någon.
"Call me Joe."
"Okay, Joe."
När vi hade småpratat lite till och mitt glas var tömt så beställde Joe en ny drink åt mig, och även denna var gratis för min del.
"I'm going to check out the dance floor. Are you with me?"
"Sure", log jag och tog hans hand. Han drog in mig in i folkvimlet, snurrade runt mig i en liten piruett och började sedan dansa till musiken framför mig. Jag svängde lite halvt osäkert i takt till musiken medan jag drack, men ju mer av vätskan som försvann i glaset, ju mer självsäker och festpepp blev jag. Plötsligt hade jag slappnat av helt och dansade i takt med Joe. När jag tog upp mobilen hade det gått mer än en och en halv timme sedan jag kom, men jag hade knappt märkt av att tiden gick över huvud taget.
När jag tittade upp igen så hade Joe dock försvunnit iväg, och de blinkande lamporna gjorde det svårt för mig att se vart han var.
"Joe?", ropade jag högt, i ett försök att överrösta den höga musiken och basen som fick golvet att skaka. Jag fick dock inget svar, så jag ryckte lätt på axlarna och fortsatte dansa själv istället. På sätt och vis så var jag ju inte ensam eftersom massa människor dansade runt omkring mig. Jag slängde med armarna i luften, precis som alla andra, men helt plötsligt blev jag inknuffad i någons rygg, och när jag såg vem det var så färgades mina kinder röda.
"Man, I think I just saw Sophie", mumlade jag och hällde i mig det sista av min starköl.
"What?", sa Rhys, och det var inte ett typ av 'ursäkta men jag hörde inte vad du sa'-va, utan mer utav ett 'vad fan säger du?'-va.
"Yeah I saw her! She's somewhere over there", sa jag och pekade på havet av människor som hoppade upp och ner på stället.
"Oh, I see exactly where." Rhys himlade med ögonen, och jag slog honom lätt i huvudet.
"Have you seen Louis?"
"I think he's dancing with Harry", sa Connor och slog näven i bordet för att få bartenderns uppmärksamhet. Sedan beställde han in ett gäng shots, och jag tog snabbt emot en.
"I'm gonna go look for them." Jag hävde i mig shoten, grimaserade äcklat och gav mig ut på dansgolvet.
"Have you seen Louis?", frågade jag så fort jag passerade någon jag kände, men alla skakade på huvudet eller ryckte ointresserat på axlarna. Det borde ju ändå inte vara så svårt att se dem? Louis pojkvän, Harry alltså, var skitlång, hade lockigt hår och de grönaste ögonen jag någonsin sett, men han syntes inte till någonstans.
Plötsligt dunkade någon in i min rygg, och jag vände mig om och möttes av ett par blågrå ögon. Det var en tjej i min ålder som snubblat in i mig, och hennes ansikte såg tämligen bekant ut, men jag kunde inte minnas att jag någonsin sett henne förut.
"Uh, sorry", sa hon ursäktande och placerade en blond hårslinga bakom örat medan den röda färgen steg på hennes kinder.
"It's okey", sa jag och ryckte på axlarna. Hon såg ner i marken och harklade sig tyst, och jag granskade henne noga. Om man skulle placera hennes fylla på en skala 1 till 10 så var hon en pricksäker 7:a, och det var nog ungefär där jag också var just nu.
Hon var ganska söt, med blont rufsigt hår, runt ansikte, stora ögon och fylliga läppar. Och hennes klädstil var väl inte dålig den heller. Hon var den enda tjejen här inne som valt att ha på sig byxor istället för klänning, kortkorta kjolar eller höga shorts, så hon stack ut. I alla fall i mina ögon.
Någon knuffade till mig så jag flög in i henne, och när jag lyfte blicken såg jag Sophie komma gåendes. Men något var fel. Jäkligt fel. Hennes hand var sammanlänkad med någon annan killes, och hon skrattade högt åt något han sagt och såg kärleksfullt på honom. Sådär som hon brukade se på mig när vi var ett par. Inte hade hon väl gått vidare så fort?
Hon hade tydligen sett mig också, för nu var hon påväg mot oss. Fan, fan, fan, jag kunde ju inte stå här som någon annan tönt och säga att jag ville ha henne tillbaka? Hon skulle bara skratta åt mig om hon fattade att jag fortfarande levde livet som singel och väntade på att få henne tillbaka. Tänk snabbt, Zayn, tänk tänk tänk...
Jag såg ner på tjejen jag krockat med, och bingo!
"What's your name?", frågade Zayn, och jag bad till gud att min rodnad skulle lägga sig snart.
"Ch-Charlie", sa jag och log lite smått awkward.
"Okey, Charlie. Could you pretend to be my girlfriend for five minutes? I'll buy you any drink you want later, just... Please?"
Jag blev lite ställd av frågan, men nickade sedan snabbt utan att tänka mig för och pressade ur mig ett "Yeah, sure".
"Kiss me", viskade han i mitt öra, och ännu en gång blev jag chockad. Ville Zayn att jag skulle kyssa honom? Herregud, tänk om jag skulle göra fel? Jag hade ju aldrig kysst någon förut? Kunde man ens göra fel? Hur fan gjorde man? Åh, varför hade jag inte läst några dumma romaner för? Då skulle jag fan veta hur man gjorde nu! Eller så hade jag kunnat be att få testa på Eddie? Men nu var det försent för det...
Zayn böjde sig ner, och efter några sekunders tvekande så lät jag våra läppar snudda vid varandra. Han placerade sina händer på mina höfter och pressade våra kroppar mot varandra medan hans tunga smekte mina läppar. Allt jag kunde tänka var "wow, är det såhär det känns att kyssas?" och "shit, han är verkligen bra på det här!" och "hjälp, jag måste andas, men hur fan gör man?"
"Zayn?", sa en tjejig röst, och Zayn avbröt kyssen. Nejnejnej, ville jag protestera, men jag ville inte att han skulle tycka jag var knäpp eller desperat.
"Oh, Sophie?", sa han med en urdåligt spelad förvånan. "I didn't know you would be here tonight?"
"I'm here with Chris", sa tjejen och höll upp sin hand vars fingrar var sammanflätade med en äldre killes.
"Cool. Nice to meet you, man." Zayn log vänligt, men leendet kunde inte riktigt dölja hans plågade blick.
"You too", sa han som tydligen hette Chris, log brett och pussade sedan Sophie på kinden. Jag synade Sophie uppifrån och ner, och efter bara några sekunder så kunde jag lätt konstatera att jag inte gillade henne. Hon bar för mycket smink, var nästan äckligt lättklädd, och hennes blick lyste av hat och leendet typ skrek 'hej titta på mig och var avundsjuk för jag är bättre och snyggare än dig'. Nope, inte min typ. Jag tyckte nästan synd om Zayn för att han varit ihop med henne, för ja, det var ganska obvious att det var hans ex-flickvän.
"And who's this?", sa Sophie och gjorde en gest mot mig.
"Oh, uh, sorry. This is my girlfriend, uh, Charlie", sa Zayn och la armen om mina axlar. Jag tog hans hand i min för att få det se mer äkta ut, och förhoppningsvis skulle jag inte börja svettas om händerna. Handsvett var det sista jag behövde just nu.
"Oh", sa Sophie kort och granskade mig. "Nice bra."
"Thanks", sa jag och såg ner på min nit-BH samtidigt som jag bet mig osäkert i läppen. Jag var inte van vid att få komplimanger, inte för att jag var riktigt säker på om hennes ord var menade som en riktig komplimang, men ändå.
"Me and Chris are going to the bar. See you around, Zayn." Sophie log överdrivet mot oss och kom sedan på att hon glömt mitt namn. "And Charlie."
"Yup. Bye", sa Zayn till henne, och snart släpade hon iväg på Chris.
"Poor guy", muttrade jag, och Zayn såg på mig med rynkad panna.
"It looks like you'll have to play my girlfriend for the rest of the night... Sorry if I ruined your night out."
"No, believe me, you didn't", sa jag, nästan lite för snabbt, och ångrade mig genast. "I mean, it's okey."
"Where are your friends by the way? Did I scare them away?"
Jag har inga, svarade min hjärna, men från mina läppar kom bara en vit lögn. "I don't know, they should be here somewhere..." Jag låtsades se mig om efter dem, men ryckte sedan på axlarna som om jag gett upp.
"Would you like to have a drink?"
"Sure", nickade jag, och så fort vi båda hade varsitt glas i handen så förvann vi ut på dansgolvet igen. Jag ville så gärna kyssa honom igen, men jag vågade inte. Men kanske, kanske om Sophie och Chris kom förbi igen, att Zayn skulle säga åt mig att kyssa honom en gång till.
Jag kom på mig själv med att stirra på hans perfekta läppar, och den dunkande musiken blev bara till ett enda surr i mina öron, och för en stund glömde jag nästan bort hur man andades. Mitt huvud började snurra och lamporna blinkade snabbare och snabbare och fick det att kännas som om allt gick i slowmotion. Jag höll Zayn's hand hårt i min för att inte tappa bort honom i folkhavet, och just när jag trodde att vi var påväg att kyssas så snubblade någon in i mig, och min chans var som förstörd. Istället fortsatte vi bara dansa, men att säga att jag hade tråkigt vore världens största lögn. Det här var den bästa kvällen någonsin! Varför hade jag inte testat på det här tidigare?

Okej, jag hade helt klart ändrat åsikt angående festande nu. Jag stod på knä framför en buske och kräktes inälvorna ur mig, eller det var i alla fall så det kändes. Mitt hår var överallt, huvudet dunkade och världen snurrade, och värst av allt var att jag hade tappat min mobil inne på klubben så jag kunde inte ringa varken mamma eller Eddie.
Folk tittade på mig som om jag var dum i huvudet, och jag stirrade surt tillbaka innan jag böjde mig framåt för att kräkas ännu en gång.
"Hey, are you okey?", frågade någon och hukade sig ner bredvid mig. En varm hand lades på min rygg, och snart försvann håret från mitt ansikte. I ögonvrån såg jag två välbekanta ögon som såg uppriktigt oroliga ut. Zayn. "I found your phone in there, and ah, shit the same. Do you want me to call someone? Do you want a taxi home?"
"I can't go home like this", muttrade jag. "Give me my phone, I'll call Ed."
Zayn räckte fram min mobil, och när jag var säker på att jag inte skulle kräkas igen så knappade jag in Eddie's nummer och pressade örat mot luren. Signalerna gick fram, men ingen svarade.
"Answer idiot", mumlade jag tyst för mig själv, men när telefonsvararen slogs på så suckade jag högt och slängde mobilen på marken. "Fuck this shit! Mom's gonna kill me."
"Hey, since you helped me out... You could stay at my pla--"
"Charlie?" Min brors röst ringde i mina öron, och helt plötsligt var han alldeles intill mig. "Touch my sister and I'll make you regret it right away!", skrek han åt Zayn, och jag skulle just öppna munnen och säga att Zayn bara ville hjälpa då jag kände hur det vände sig i magen igen och hur allt var påväg upp.
"I'm sorry, I wasn't going to--... I just wanted to help her. She's a friend."
"Oh just go home, you drunk fuck!" Michael knuffade Zayn i bröstet, och Zayn nickade förstående.
"I'll see you around, Charlie. Hope you'll get better soon." Zayn log medlidande och hoppade sedan in i någons bil, och snart började Michael skälla på mig.
"What the hell are you doing here, Charlie? Mom's gonna kill me, because she'll think that I brought you here! Did you come here alone? Jeez, Charlie. Are you seriously stupid? What if something would happen to you? Does mom know that you're here tonight? And how much have you been drinking? I thought you were smarter than this, Charlie?"
"I'm sorry, okey?!", skrek jag och kände hur tårarna brände bakom ögonlocken. Jag mådde dåligt, inte enbart för att jag druckit för mycket och fortfarande var skitfull, men för att jag visste att jag gjort fel och varit oansvarig, för att jag svikit Eddie genom att gå på fest fast att jag vet hur mycket han hatar festtyper och för att kvällen inte slutat som jag ville.
Michael drog in mig i en kram och strök mig över håret. "Schh. Come on, let's go home."

Here you go, my loves!
Vet inte riktigt hur uppdateringen kommer se ut nu den kommande veckan. Min syster & co. kommer ner imorgon kväll, så ska umgås med dem och fira påsk och min födelsedag hela helgen, på måndag är jag upptagen med rep hela dagen och på tisdag åker jag till London och är inte hemma förrän söndag kväll. Kanske hinner tidsinställa något, vi får se. Om inte annat så hörs vi om någon vecka! 
Tack för all fin respons förresten. P&K!

Kommentarer
Postat av: Bella

Jättebra! Du skriver så bra!!! :) Zayn är så gullig! :) omg. <3 :) alla 5 i bandet är gulliga :)

Svar: Åh tack så jättemycket! :) jaa hihi!
Vendela Åstrand

2014-04-17 @ 07:16:40
Postat av: Bella

Bara en fråga: är Louis och Harry tillsammans? Jag menar dom pojkvänner? :) har inget emot det. Kram! :) xx <3

Svar: Yes, i denna novell så är Louis & Harry ett par. Kände för att testa något nytt och ville ju liksom ge alla killarna en roll i berättelsen, och det var på så vis det var lättast att få in Harry i historien. :) Kram! xx
Vendela Åstrand

2014-04-17 @ 07:34:52
Postat av: Matilda

Såååååå såå braaaa :))))

Svar: Taaack!! :D
Vendela Åstrand

2014-04-17 @ 07:47:25 / URL: http://matildasavelind.blogg.se
Postat av: Malin

Åh, vad bra!! Ha det så bra!!

Svar: Åh tack det ska jag!! :D<3
Vendela Åstrand

2014-04-17 @ 10:32:03
Postat av: Fanny

Först och främst vill jag säga att din novell är super, kunde inte sluta läsa! Sen undrar jag också vad Charlie heter på riktigt, jag har sett henne i en film men kommer seriöst inte ihåg vad hon heter? :)

Svar: Åh tack så jättemycket!! c'': Tjejen som spelar Charlie heter Madelaine "Maddie" Hasson i verkligheten. :)
Vendela Åstrand

2014-04-21 @ 14:26:46 / URL: http://onnednoveller.bloggplatsen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback