Chapter 37 - In The Blink Of An Eye

Previously:
"Why don't you ... look around?", hörde jag en välbekant röst mumla nere i hallen. Jag fylldes med ilska och hat. Ingen skulle få ta min käresta ifrån mig. Ingen! Speciellt inte den där Harry. Han hade redan tagit henne ifrån mig en gång, så en andra gång var knappast acceptabelt.
Jag öppnade sovrumsdörren och höjde pistolen medan jag tyst smög fram över golvet. 
"I'm not ready to lose her yet", mumlade jag svagt och tog ett prövande steg nerför trappen. Inte ett knyst hördes från trappan som vanligtvis brukade knarra massor. Perfekt!
Jag skulle lyckas stoppa honom. Nancy var min, och endast min. Harry skulle för allt i världen inte få komma undan med det här.

Lätta steg och plågade stön hördes i trappen som ledde ner till källaren, och jag såg mig skrämt om efter ett ställe att gömma mig på. Inte kunde väl det där vara Niall ändå?
Jag gömde mig bakom en dörr och kikade fram i mörkret, och nej självklart var det inte Niall som kom gåendes upp för trappen. Det var en tjej, med blonda lockar och skakiga händer som hölls pressade mot hennes mage. Och det var inte vilken tjej som helst... Det var Nancy.
Alla känslor bara bollades upp inom mig på en och samma gång. Gläjde, sorg, lycka, saknad, ilska, rädsla. Allt, precis allt man kunde känna cirkulerade inom mig just nu. Jag var så fruktansvärt glad över att se henne, men så ledsen över att hon varit borta. Jag hade saknat henne så mycket, - så mycket att det inte ens gick att beskriva med ord, men jag var rädd att förlora henne igen.
"Nancy...", viskade jag med sprucken röst, och hon ryckte plötsligt till och såg sig skrämt omkring. Men snart mötte hennes ögon mina, och jag kunde nästan se hur flodvågen som just varit inom mig vällde över även henne.
"Harry?" Hennes ögon var fyllda med tårar, hela hennes kropp började skaka, och leendet hon försökte få fram förvrängdes av hennes rädsla och sorg.
"Yes, my love. It's me. Come here..." Jag var just påväg att gå fram till henne när jag blev stoppad av någon. Och inte vilken någon som helst... Just det. Daniel.
"No!", vrålade han och ställde sig framför henne.
"Harry!" Hennes händer låstes fast i hans grepp, och jag kunde se hur blodcirkulationen var påväg att stanna i hennes leder för att han höll så hårt. Det var inte förrän då, när jag såg ner på hennes handleder, som jag insåg hur otroligt smal hon var. Hennes armar var tunna som trådar, och resten av hennes kropp var nästan bara skinn och ben? Kindbenen stack fram ovanligt mycket, och hennes ögon såg betydligt större ut än vad jag minns dem. Hade Daniel försökt svälta henne?
Ilskan blossade upp inom mig, och jag försökte torna upp mig över honom som jag minns mig ha gjort den där kvällen efter balen då jag bad honom att dra åt helvete. Bara det att nu var han i princip lika lång som jag, så det gav inte längre samma effekt. Plus att han hade en pistol, och inte jag.
"Let her go!", sa jag argt, men Daniel gjorde precis tvärt om och lade armarna om henne, men i ett hårt grepp så hon inte kunde slita sig loss.
"No! She's mine! She belongs to me."
"I said; Let her go!" Jag tog ett kliv framåt, men Daniel drog ett slugt drag och förde pistolen mot Nancy's tinning.
"One step closer and I'll kill her!" Daniel's röst ekade mellan väggarna, och den arga tonen fick mig nästan till att vilja rygga tillbaka. Men så lätt skulle jag inte ge upp! Daniel kunde väl inte mena allvar ändå?
Jag sträckte ut en hand för att rycka åt mig pistolen, men Daniel bara backade undan och tryckte pistolen så hårt mot Nancy's huvud att hon kved till av ren smärta. Daniel's ena arm var placerad runt hennes hals, och hon verkade få svårare att andas, och när hennes andetag blev allt hackigare så blev jag bara mer stressad och orolig.
"No, Daniel. You wouldn't d-do that, right? I mean.. You love her, don't you? There's no point of lying, because I know you do. S-so why don't you just put the gun down, let her go, and then the two of us can sit down and talk about this like real men, r-right?"
Daniel skakade argsint på huvudet. "Whatever you're trying to do, it won't work. I won't let her go, because she's mine! Just go home and shut the fuck up about all this and I won't have you killed, okey? Do you understand? This is for your best. For her best."
Tårarna forsade nerför Nancy's kinder, och det plågade mig att se henne så rädd och liten och hjälplös. Hon var alldeles röd i ansiktet och såg ut att pressa sina naglar in i Daniel's skinn för att få bort armen från sin hals. Jag kunde inte lämna henne. Jag skulle inte lämna henne. Nu hade vi ändå tagit oss hit, och då skulle jag minsann få med mig min flickvän hem också.
Spänningen låg i luften, och man kunde nästan ta på kylan som Daniel utstrålade.
"No, let her go." Jag knöt nävarna och var just påväg att ge honom en rak höger då han slängde ifrån sig Nancy så hon föll in i väggen med ett plågat skri. Jag ryckte till, och min första instinkt var att gå fram till henne, men jag blev stoppad av pistolen som nu var riktad mot mitt ansikte.
"Back off!" Rädslan i Daniel's ögon gick inte att undvika. Han ville inte det här. Han ville inte döda, men han var beredd på att göra det, allt för att få Nancy. Min Nancy.
"Daniel, I--"
"Don't move! She's mine, and if you touch her, then I'll have to kill you. And I'm not afraid of doing it!"

depressed | Tumblr

"Daniel, you need help for god's sake! Please, just put it down!"
"No! Leave, and don't ever come back! Because if you do, then I'll kill you! I saved her, you know. I can give her so much more, than you'll ever be able to. If you weren't in the picture, then she could've loved me too!"
"But love doesn't work that way, Daniel! You don't choose who to fall in love with! That's why we sometimes have to move on!"
"I give you three seconds... Three seconds to leave the house!" Daniel's händer skakade, och Nancy gav mig en plågad blick bakom hans axel. Daniel märkte nog vårat utbyte av blickar, för han vred snabbt på huvudet och såg argt på Nancy.
"Do you want him to die?" Hon skakade snabbt på huvudet, och han vände sig mot mig igen. "Then tell him to leave."
"G-go, Harry", kved hon, men jag såg envist på henne.
"No, I'm not leaving. Not without my girlfriend."
"Didn't you hear her? She's mine now. She loves me. Now leave! Three..."
"Please, run! Harry, run!", snyftade Nancy. "Please, do it for me..."
"Two..."
"Harry! Go! Now!"
"One..."
I samma stund som Daniel hade räknat ner till ett så stod Niall på översta trappsteget med pistolen i handen, riktad mot Daniel. Andra armen höll han kring en långhårig tjej som skakade precis lika mycket som Nancy gjort när jag först såg henne.
Det hann knappt gå tre sekunder innan ett öronbedövande pang ekade mellan väggarna, och alla stelnade till. 

Bestämde mig för att halvera kapitlet, 'cuz I'm cool like that. Hahaha åh vad ni kommer hata mig nu, men oh well. What to do liksom? ;)
Hoppas eran helg har varit lika fin och bra och trevlig som min, att ni vilat upp er ordentligt och peppat inför ännu en måndag!
Ha det fett bra, kära vänner.
P&K!

Kommentarer
Postat av: Bella

jättebra, så spännande, du får inte sluta så där spännande. hoppas att daniel blev skjuten nu, inte någon av killarna, om dem blev skjutna nu så kommer jag gråta, bokstavlingen. längtar till nästa. när kommer nästa?`:) xx

Svar: Taack hihi! :''D Nästa kommer kaaanske ikväll, vi får se hur långt jag kommer med skrivandet :) xx
Vendela Åstrand

2013-09-29 @ 21:27:29
Postat av: Beea :)

Asså om nån av killarna eller nån annan än Daniel blir skjuten, snääääääällaaaa skriv om! Du har tid, kom igen, vi vet inte hur det går i nästa kapitel, du kan ändra det nu, utan att nån får reda på det. Det skadar inte... Seriöst om du inte gör det, kommer du ta sönder flera tösers tjärtan, just sayin'... Hahahahaha, jag lever mig fortfarande liiite för mycket i den här berättelsen... Men vad ska jag göra egentligen? Den är ju så bra och spännande, aaaahhhhhh!!!
Men om nu nån måste bli träffad (om det inte är Daniel) kan den person bara bli lite skadad? Bara liiiiiiite? Bara yttepyttelite? Typ ett skrapsår eller nåt? Buhuhuhuhu snälla gör inte så här!
Du är asgrym, föresten ;) :)

Svar: Hahahah naww! ('': Tack så jättemycket! :'D<3
Vendela Åstrand

2013-09-29 @ 21:41:53
Postat av: Anonym

Åh vill bara ha mer o mer!

Svar: Aw hihi :'D
Vendela Åstrand

2013-09-29 @ 21:59:27
Postat av: Matilda

Daniel hörde säkert niall i sista sekund så han missade harry och niall sköt säkert daniel i benet. Tur att det går på själv försvar i usa så niall inte blir satt i fäängelse eller nåt. Omg så bra vendela!!! Lever mig alldeles för mkt in i det här.... uh, hatälskar dig för tillfället <3

Svar: Jadu vi får väl vänta och se vad som händer... ;) Haha taaack<33
Vendela Åstrand

2013-09-29 @ 22:24:18 / URL: http://matildasavelind.blogg.se
Postat av: Malin

Omg, driver du!! Asså lägg upp nästa snart kommer få panik annars!!!! :O<33

Svar: Hahaha<33
Vendela Åstrand

2013-09-29 @ 22:41:00
Postat av: Emma

Vendela!! Jag hatar dig nu! Du får inte avsluta ett kapitel så! Jag kommer inte kunna somna nu! Jag måste veta vad som händer! Är det Niall som har skjutit Daniel? Eller har Daniel skjutit Harry, eller har han skjutit Nancy?!? Ahhhh

Svar: Haha naw! Du får vänta och se! ;) <3
Vendela Åstrand

2013-09-29 @ 23:07:13 / URL: http://novellfoton.blogg.se
Postat av: Alexandra

Det är bäst för dig att det var Niall dom sköt daniel och inte Daniel som sköt någon annan.

Svar: Hahah<3
Vendela Åstrand

2013-09-30 @ 07:45:50
Postat av: Stina

Läste 36:an och 37:an nyss och HERREGUUUUD!!!!!!?!!??!!??! Så jäkla spännande, läskigt, bra, känslosamt, fantastiskt och allt däremellan!!! Du är så sjukt duktig Vendela, det menar jag verkligen!

Hoppas bara att det var Niall som sköt Daniel och inte Daniel som sköt någon..... Längtar nå så sjukt till nästa! <3

Svar: Aw tack så jättemycket, Stina! Måste säga detsamma, din novell på wattpad är verkligen fantastisk! :'D <3
Vendela Åstrand

2013-09-30 @ 20:20:36 / URL: http://stinael.blogg.se/
Postat av: Elin

NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ INTE SLUTA SÅ JAG ORKAR INTE DETTA VAD KOMMER HÄNDA NÄSTA NU TACK!!!!! Och jag hade på värsta läskiga låten när jag läste, en av låtarna till Sweeney Todd om du undrar. Snälla säg att det var Niall som sköt, om Nancy är död vet jag inte vad jag ska ta mig till! D: <3

Svar: HAHAHA aww! <33
Vendela Åstrand

2013-09-30 @ 20:41:12 / URL: http://storiestoldbyafriend.blogg.se
Postat av: Anonym

OMG SÅ BRA KAPITEL :D JAG KAN INTE VÄNTA MER TILLS NÄSTA KAPITEL KOMMER UT!!! :O
kram <3

Svar: Aw taack Ellen! :'D Kram!<3
Vendela Åstrand

2013-09-30 @ 21:27:28
Postat av: Ellen

Den förra kommentaren var från mig ;)

2013-09-30 @ 21:29:05 / URL: http://aboutonedirectionn.devote.se
Postat av: Agnes

SÅ HIMLA SJUKT BRA!!!!!!!!!!!!!!

Svar: Taaack!!! :D
Vendela Åstrand

2013-10-01 @ 20:14:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback