Chapter 18 - The Second Victim

Previously:
"Goodnight Harry. Sweet dreams." Jag strök honom över håret och sjönk sedan ner med huvudet på kudden.
"Goodnight", mumlade han till svar, och jag log halvhjärtat i mörkret. Efter en stund hörde jag dock hans hesa stämma igen. "Ruby?"
"Yes, Harry?"
"Thank you..."
När jag satte mig upp för att se på honom så hade han redan sjunkit in i djup sömn, och de bekymrade rynkorna i hans panna hade försvunnit.

Liam var hemma hos Niall och jobbade på någon ny låt till One Direction's kommande album, och pojkarna sov. Jag själv tassade omkring i huset och visste inte riktigt vad jag skulle hitta på. Det gick inget bra på teve, alla filmer vi hade hemma hade jag sett minst fem gånger, det var för tidigt för att sova och jag kunde inte gå någonstans eftersom någon var tvungen att stanna hemma med Lucas & Riley.
Jag släntrade ut i köket, sträckte mig efter ett glas och fyllde det med vatten. Sedan bar jag med mig glaset upp för trappen och in i sovrummet. På mitt nattduksbord vilade ett fotoalbum med bilder från när jag var liten. Från när Nancy var liten. Nästan hela vår barndom fanns i det där fotoalbumet.
 

Jag satte mig på sängen, ställde ifrån mig glaset och drog åt mig albumet. När jag öppnade första sidan och betraktade bilderna så fylldes jag med minnen från barndomen. Det första fotot var från vår första skoldag. Vi hade satt upp håret på olika sätt för att lärare och klasskamrater skulle kunna lära sig att se skillnad på oss, och vi bar även olika kläder och ryggsäckar. Fast våra ansikten var näst intill identiska på den tiden, bara det att Nancy hade lite större ögon och jag själv hade en liten glugg mellan framtänderna.
På den andra bilden var vi på solsemester och hängde över en stor, orange boll som egentligen användes för yoga men som vi bestämt tyckte var en jättebadboll. Vi båda hade tappat massa tänder men visade stolt upp våra gluggar, och vi hade antydan till solbränna efter alla timmar vi spenderat i solen med våra föräldrar.
Jag bläddrade vidare och svepte med blicken över bilderna, log och mindes. Tänkte tillbaka på hur fruktansvärt enkelt allting var då, och hur allt hade gått åt helvete nu.
Min syster var borta. Min finaste, älskade syster var borta. De hade hittat hennes bil, men det fanns fortfarande inte ett enda spår efter min andra halva. Jag skulle göra vad som helst... Precis vad som helst för att få henne tillbaka. Det borde vara jag som var borta. Inte hon. Hon hade aldrig gjort någon illa, aldrig. Men det hade jag. Jag var ju till och med påväg att lämna jorden för några år sedan, men Liam räddade mig och fick mig att inse saker. Men nu började jag förstå igen hur jag tänkte då, för det var nu det gick upp för mig att Nancy aldrig skulle komma tillbaka. Och om hon inte fanns, varför skulle då jag finnas? Jag lovade henne en gång att vi skulle lämna världen så som vi kom hit; tillsammans. Men nu hade hon lämnat oss. Utan mig. Och det var inte rätt, det var inte så det skulle vara.
Det kliade i ögonen, och små droppar av vatten landade på fotot där jag och Nancy låg på en äng och log in i kameran när mamma fotade oss. Nancy's oskyldiga blick skar i mig medan mina fingertoppar snuddade vid hennes ansikte. Varför hon? Varför just hon?
Jag kramade om fotoalbumet och sänkte blicken. Tårarna forsade ner för mina kinder, och helst av allt ville jag bara försvinna. Jag ville bort. Bort från allt.
Jag smög ut i hallen, och var noga med att hålla för munnen så tvillingpojkarna inte skulle vakna av att jag grät, och försvann sedan in i badrummet och stängde dörren om mig. Taklampan blinkade när jag tryckte på knappen, och när den satt igång att lysa så trevade jag med handen efter min rakhyvel. Så fort jag hade hittat den så ställde jag ner fotoalbumet på toalocket och sjönk ner på golvet. Mina händer darrade, mitt synfält var suddigt, och jag hulkade och snörvlade om vartannat.
Rakhyveln närmade sig min handled, och jag såg upp på bilden av mig & Nancy på ängen igen.
"I'm sorry, Nancy", kved jag och pressade rakbladet mot skinnet som var fullt med vita ärr från den tiden jag skar mig nästan jämt. Jag hatade dem, och ibland önskade jag att jag aldrig börjat från första början. Men det var ju för sent att tänka så nu.
Blodet sipprade ut från det röda jacket i min hud, blandades med mina tårar och droppade ner på golvet. Jag mötte Nancy's blick igen, men där var fortfarande samma oskyldiga leende och ögon. Jag tänkte tillbaka på de gånger Nancy hade hittat mig på skolans toaletter och tvingat mig att slänga de vassa redskapen jag använde för att förtära mitt skinn. Tänkte tillbaka på den där kvällen när Liam tog min oskuld och bad mig att sluta göra mig själv illa. När han kysste varje ärr och berättade om allt han gillade med mig. Tänkte på de nätter jag, precis som nu, hade suttit i badrummet, fast då hemma i Wolverhampton och gråtit över idioter till killar, avskyvärda kompisar och över att jag själv var så dum. De nätter jag skar mig för att jag hatade mig själv eftersom jag var en så hemsk syster som ignorerade Nancy i skolan och aldrig sa till de som snackade skit om henne utan istället bara lät dem hålla på.
Jag skulle göra vad som helst för att göra allt det där ogjort. Om Nancy fortfarande var vid liv, vilket jag inte trodde, så satt hon säkert och tänkte just i detta nu att det borde ha varit jag och inte hon. Fast nej, Nancy skulle aldrig önska något sådant om andra. Inte ens hennes största fiende, om hon nu hade någon sådan.
Jag var en hemsk syster, och om ödet tyckte att hon förtjänade att dö så gjorde jag det också.
Jag klev in genom den olåsta dörren, drog tyst av mig skorna och hängde upp jacka och halsduk på en av krokarna i hallen. Sedan smög jag in till vardagsrummet och förväntade mig att Ruby skulle ligga och sova på soffan, men teven var avstängd, lamporna släckta och ingen Ruby syntes till.
Jag ryckte på axlarna och tassade upp för trappen, tittade till våra sovande pojkar och kikade sedan in i vårat sovrum, men där var det också tomt. Ruby var alltså mest troligt i badrummet och gjorde sig i ordning för att gå till sängs, men efter vad som hade hänt hennes syster så kunde jag inte låta bli att drabbas av paranoida tankar.
"Ruby?", sa jag lågmält och knackade på dörren till badrummet, allt för att inte väcka sönerna. Jag fick dock inget svar, men när jag vilade örat mot dörren så kunde jag höra henne gråta.
"Ruby?", prövade jag igen. "Is everything alright?"
Fortfarande inget svar, men en väldans massa gråt. Jag övervägde att slå in dörren men upptäckte snart att den var olåst. När jag hade öppnat dörren på glänt för att kika in så fann jag Ruby sittandes på golvet med en rakhyvel i högsta hugg, och små fläckar av blod som rann från hennes arm hade bildats på golvet.
"What the hell are you--?", röt jag, men avbröt mig själv innan jag hunnit säga klart meningen. Jag visste bättre än att svära, och att jag röt åt henne skulle knappast hjälpa i det här läget. "Ruby, what are you doing?" Min röst lät helt skärrad, och jag slog mig ner på huk bredvid henne.
"I de--... I des-s...", stammade hon och försökte dra in luft i lungorna samtidigt som hon grät. "I deserve it, Liam!"
"No, Ruby. No no no... You don't deserve this." Jag skakade på huvudet och sträckte fram min hand. "Give it to me."
"No", sa hon och skakade envist på huvudet.
"Please, Ruby...? Please? Give it to me." När jag märkte att det jag sa inte hjälpte och blodet bara fortsatte sippra från de röda jacken på hennes arm såg jag mig febrilt om i jakt på en bra plan. Plötsligt fick jag syn på fotoalbumet som stod på toalocket, och bilden som var uppslagen gav mig en idé. Antingen skulle det hjälpa eller så skulle jag bara göra saker och ting värre. Men man fick väl hoppas på det förstnämnda.
"What would Nancy say?"
Ruby slutade skaka på huvudet och såg upp på mig. Sedan vände hon sig om och stirrade tomt framför sig.
"What would she say if she saw you right now, babe? You deserve better. Nancy loves you. This is dangerous, Ruby. If you keep on doing this, then you'll die. And Nancy doesn't want you to die", vädjade jag. "And neither do I."
Ruby började gråta igen, och jag lät henne luta sitt huvud mot min bröstkorg och kramade om henne, noga med att inte göra hennes skadade arm illa.
"I just miss her so much", snyftade hon, och jag nickade och pussade henne på pannan.
"We all do, honey. We all do."
Jag ryckte till av att källardörren öppnades. Den öppnades vanligtvis bara när jag verkligen, verkligen var kissnödig eller när det serverades mat. Han hade alltså inte tänkt låta mig sitta här och ruttna, och tur var väl det. Men jag hade redan fått mat, och kände heller inget större behov av att gå på toaletten, så varför dörren öppnades nu visste jag inte. Jag hade inte ens märkt att han lämnat källaren?
"Let me g--!", skrek någon, och det lät som att rösten tillhörde en kvinna. Men mannen som tagit mig till fånga måste ha täckt för hennes mun, för nu kom inga riktiga ord ut längre. Jag kröp baklänges, ända tills jag slog i den kalla väggen, och tackade återigen Gud för att jag inte kunde se något annat än mörker. Om han gjorde kvinnan illa så ville jag helst av allt inte se på, och eftersom jag inte såg ett skvatt så fanns det inget jag kunde göra.
Kvinnan fortsatte skrika mot hans hand, och ett skrik hördes också från honom, så jag antog att hon hade bitit honom. Men jag hann inte vara skadeglad speciellt länge innan en hög smäll hördes, och kvinnan kved till.
Mannen fnös högt och öppnade sedan dörren igen, men jag blev alldeles bländad av ljuset från lampan utanför och kunde därför inte se något annat än hans skepnad.
Ett lågmält snyftande hördes från andra sidan av källarrummet, och jag började långsamt krypa över golvet. Jag hoppades av hela mitt hjärta att kvinnan inte vara skadad, för jag skulle inte stå ut med att se på något jag inte kunde göra något åt.
Jag la en hand på vad jag trodde var hennes axel och var just påväg att öppna munnen när hon skrek till och backade undan.
"Don't touch me!"
"Schh, don't be scared...", mumlade jag. "I'm not going to hurt you."
Även om jag inte kunde se kvinnan så kunde jag nästan höra hennes tvivel. "Wh-where am I?"
"I'm sorry, but I don't know... But do you know what day it is? I've been here for so long that I don't even know anymore..."
"I think it's still the sixth of Mars... But I'm not sure", sa hon med skakig röst, och jag la nu märke till att rösten inte tillhörde en kvinna, utan en tjej i min egen ålder. Eller tjaa, när man var runt tjugofyra så kallades man kanske inte för tjej längre? Men ung kvinna då.
Men, den sjätte mars? ... Jag räknade på fingrarna. Tretton. Jag hade varit borta i tretton dagar. Jag hade varit utan min älskade Harry, min finaste syster och världens bästa arbetsplats i tretton långa dagar? Det här var ju galet! Letade de efter mig? Var de oroliga? Åh kära gode Gud, säg att Harry höll sig i skinnet! Han kunde få ett sånt temperament när han var arg & ledsen... Tänkte han på mig lika mycket som jag tänkte på honom? Åh, älskade Harry...
"Who are you?"
"Hm?", sa jag och väcktes ur mina djupa tankar.
"I said;..." Hon snörvlade. "Who are you?"
"I'm Nancy J--"
"Nancy as in that Nancy? Nancy as in Nancy Jay?"
"Yeah", log jag. "Are you a fan of One Direction?"
"Yes, I am. And I'm a big fan of your clothing line too."
"Cool", sa jag och kände hur det ryckte i mungiporna. "So, what's your name?"
"Josefine. I'm a photographer, but you probably haven't heard about me..."
"Do you take photos of animals, nature, peop--?", frågade jag, men blev avbruten.
"People, mostly. I was having a photoshoot with a band called Funky Playlist today, uhm."
"Oh, yeah I know those guys. My sister is working with their new album at her studio."
"Oh, okey. Coo--"
Josefine avbröts av att dörren slogs upp. "Did I hear talking?", röt mannen och smällde igen dörren bakom sig. Vi förblev tysta. Det enda som hördes var våra snabba andetag och dunkande hjärtan.
"Good. Because if I hear you say one more word... ONE MORE, then I'm going to--"
Den här gången var det Josefine's tur att avbryta mannen. "Daniel?"
Daniel...? Hette min kidnappare Daniel? Vänta, det kunde väl inte vara...?

Dun du-dun-dun DUUUUUHN *sjung detta som slutklämmen på barnprogrammet Tillbaka Till Vintergatan, lolz*

Å nu lär väl alla nya läsare (alltså alla som inte läst D.Y.R?) komma och bah: "Vem sjutton är Daniel?", men lugn barre lugn. No need to worry. Ni måste inte tvunget gå och läsa DYR, jag kommer berätta för er precis vem han är i nästa del med Nancy/Josefine! ;)

Kommentarer
Postat av: Bella

så bra!!! Neeej du får inte sluta så där Vendela. Det får inte vara Den Daniel. Neej :( Men annars så är den så j*vla bra. Förlåt att jag svär lite, men jag har läst din blogg sedan din första novell. Jag har ju hängt kvar för att du skriver så himla bra och sen har vi fått bra kontakt på mejl med! :D kram! xx

Svar: Åååh tack, fina Bella! :D Det gläder mig att du varit här sedan starten och fortfarande hänger kvar! :D Kram! xxx
Vendela Åstrand

2013-07-23 @ 18:04:41
Postat av: baralillajag

sååååå braaaaaaaaaaaaaaa!!! :D

Svar: Taack!! :D xx
Vendela Åstrand

2013-07-23 @ 18:05:13
Postat av: Anonym

Haha nu blir jag tvungen att läsa förra novellen^^
Men glöm inte bort vad jag sa Vendela, di får inte sluta sådär >:(
*jättebra btw

Svar: Haha, det är inget måste, för redan i nästa kapitel så kommer mer om denna mystiska Daniel. Men men, vill du läsa så hindrar jag dig ju inte haha. ;) x) Förlååååt hahaha! Men tack så jättemycket! :D xx
Vendela Åstrand

2013-07-23 @ 18:17:52
Postat av: Emma

Jag som precis när jag började läsa din blogg läste i genom alla dina noveller och D.Y.R sist kommer inte ihåg vem Daniel är. Eller kanske? Jo, försöka minas. Superbra Vendela! Du får inte sluta en del så (även om jag gör så på min blogg :/) Längtar till nästa!

Svar: Tack så jättemycket, Emma! :D Hm, jag förstår att det kan vara svårt att minnas. Han kom in ganska sent i novellen, och försvann även ganska drastiskt. Man fick liksom inget riktigt avslut med honom, men det var för att jag redan då hade stora planer för denna novell. ;) Men när du läser nästa kapitel så lär du nog komma på vem han är, för då kommer lite flashbacks från förra novellen och så! :) xx
Vendela Åstrand

2013-07-23 @ 18:47:19 / URL: http://novellfoton.blogg.se
Postat av: Anonym

Ojojojo vad spännande,längtar tills nästa kapitel :)xxxxxx

Svar: Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, hihi c; xxx
Vendela Åstrand

2013-07-23 @ 19:16:59
Postat av: Stina

Håller med de andra, du kan inte avsluta så!!! Hehe, nämen gillade kapitlet i alla fall! Blir spännande att läsa nästa kapitel, kram! <3

Svar: Mwoahaha! Nejmen x) Tack så mycket, hihi! :D Kram!<3
Vendela Åstrand

2013-07-23 @ 19:24:04
Postat av: Lucy

Jag håller på att läsa D.Y.R men har inte kommit så långt än. Nu ska jag läsa så fort jag kan så att inget förstörs här.
Jättebra kapitel!!!! Du lyckas alltid få ett perfekt namn på kapitlet, något som man inte förstår förän efteråt. BRAAA! På tal om London, var skulle du vilja plugga? Jag har inte riktigt hittat något bra än...
Lucy xx

Svar: Haha, gör så du! ;) Och tack så jättemycket! Å va kul att du lägger lite extra märke till rubrikerna! :D Jodu, jag har funderat ganska mycket kring olika college och så. Men jag har långt ifrån bestämt mig eftersom jag ännu inte riktigt vet vad jag vill plugga till. Men King's College är något som jag överväger starkt, men om jag i framtiden hellre skulle vilja studera något som har med musik att göra så skulle jag vilja gå på ACM, - alltså The Academy of Contemporary Music. Men det finns många fler college jag har kollat in, och det är ju ganska lång tid kvar så jag har ju ett bra tag till att fundera över saken. :) xx
Vendela Åstrand

2013-07-23 @ 20:32:58 / URL: http://www.imnotafraid.bloggplatsen.se
Postat av: Hanna

Men gud, jag kommer absolut inte ihåg någon Daniel från DYR. Dum jag känner mig ._. Men säger som dom andra, du får inte sluta sådär och du får lägga upp nytt kapitel snart! Sjukt bra :)

Svar: Nejdå, du ska inte behöva känna dig dum! Det är fler som inte kommer ihåg Daniel, och jag förstår er. Som jag sa till en annan av läsarna så var Daniel inte med sådär jättemycket. Han kom in framåt slutet, det hände lite grejer kring honom och sen försvann han mystiskt. Jag visste inte riktigt hur jag skulle avsluta hans resa eftersom jag redan då hade stora planer för TTS. Men i nästa kapitel kommer flashbacks från D.Y.R, och då lär du säkert komma på vem han är! ;) Och tack så jättemycket! :D xx
Vendela Åstrand

2013-07-23 @ 20:33:37
Postat av: Cassy

Oj, min syrra var fortfarande inloggad, det är hon som är Lucy, jag skrev kommentaren, inte hon! Sorry!
Det sista kommer automatiskt på min sajt, det var jag som skrev den. Haahha, så dålig den här kommentaren blev...

Svar: Haha, det gör inget. Jag förstod ändå att det var du eftersom du är den enda jag diskuterar London med för tillfället! :) xx
Vendela Åstrand

2013-07-23 @ 20:36:09 / URL: http://www.littlemixfanfic.blogg.se
Postat av: Ellen

Jättebra kapitel :D
Kram <3

Svar: Tack Ellen! :D Kram!<3
Vendela Åstrand

2013-07-23 @ 20:38:21 / URL: http://aboutonedirectionn.devote.se
Postat av: alva

jättebra! :D mera!

Svar: Tack Alva! :D xx
Vendela Åstrand

2013-07-23 @ 20:59:01
Postat av: sanna

awesome!!! meeera, längtar till nästaa :)

Svar: Tack! :D xx
Vendela Åstrand

2013-07-23 @ 21:23:51
Postat av: Malin

Omg, vad bra!!!! Längtar så till nästa!!! ❤❤

Svar: Aww taaack! :D <33
Vendela Åstrand

2013-07-24 @ 22:57:33
Postat av: Bella

Kommer nästa i ikväll eller imorgonkväll? ;) btw skriver från mobilen! :) xx

Svar: Nästa kommer ikväll! :) xx
Vendela Åstrand

2013-07-25 @ 10:33:45
Postat av: Bella

Ok!!! Längtar!!!! :))) xxxxxx

Svar: Hihi :D xx
Vendela Åstrand

2013-07-25 @ 16:16:26
Postat av: Selina

Åh, du verkar vara riktigt bra på att skriva! Dock orkar jag nog inte hoppa in i mitten av en novell, men jag kommer nog definitivt att kolla in här då och då för att se om det börjar någon ny sen, som jag kan läsa. ^^

Svar: Åh, tack! :D Va roligt, gör så du! Ser att du också har en novellblogg, hihi. Ska genast klicka mig in och läsa! (: xx
Vendela Åstrand

2013-07-25 @ 16:49:56 / URL: http://onedtales.blogg.se
Postat av: Elin

Jag håller på att läsa ikapp nu och asdjklds INTE DANIEL! Han skrämmer mig, seriöst, var inte han typ död eller är det bara jag som minns fel..? Nu ska jag fortsätta läsa, måste bara få reda på fortsättningen! Du är sååå bra på att skriva! :D <3

Svar: Haha aw<3 Nope, han är inte död! Han försvann bara väldigt mystiskt eftersom jag inte riktigt hade någon bra plan på hur jag skulle få bort honom från D.Y.R, haha. xD Men aww taaaack! :D<3 xxx
Vendela Åstrand

2013-07-26 @ 21:38:23 / URL: http://storiestoldbyafriend.blogg.se
Postat av: STK-Monolithaf

Какая марка бетона? От чего зависит стоимость разных марок?
Переоценить значение бетона в строительстве невозможно. Без него не обходится практически ни одна стройка. Разобраться в марках бетона и определить потребности для определенных задач, нам как раз поможет данная статья.
Бетон, как известно, это смесь вяжущего, заполнителя и воды. Мы будем рассматривать бетон цементный (бывает еще и нецементный, например, силикатный) с заполнителем из песка и щебня (гравия).
Основной показатель — марка бетона по прочности (М50, М100, М200, М300, М350, М400 и так далее). Это среднее значение прочности используется в основном «частниками».
В проектных документах, как правило, указывается класс прочности бетона (гарантированное значение).

Марка бетона / обозначение
М100 В7,5
М150 В10
В12,5
М200 В15
М250 В20
М300 В22,5
М350 В25Каждая марка бетона имеет конкретную область применения. Схематично это можно представить в таблице.
Назначение М100 М150 М200 М250 М300 М350
Бетонная подготовка + +
Стяжка пола + +
Фундамент + + + +
Лестницы + +
Несущие конструкции + +
Перекрытия +
Бассейны +

Как видим, для самого частого «потребителя» бетона — фундамента — вилка составляет от М200 до М350. Бетон М200 — самый распространенный, он чаще всего используется для ленточных фундаментов, М250 и М300 применяется на слабых грунтах, М350 используется для фундаментов промышленных объектов.


Теперь, давайте разберемся, сколько должен стоить один кубометр хорошего бетона по стандартам ГОСТ, который вполне достоин быть доставленным на объект с паспортом качества.

Цена на бетон зависит от:
1. Стоимости компонентов (песок, цемент, вода, наполнители);
2. Наличия добавок;
3. Марки (класса);
4. Производителя;
5. Сезона.

Самым дорогим компонентом в бетоне является цемент. Его содержание и марка напрямую влияют на получаемую марку (класс) бетона. Напомним, чем выше марка, тем выше прочность. Естественно бетон более высокой марки обойдется дороже.

Песок, гравий, щебень и др. наполнители должны быть тщательно очищены от грязи и других примесей во избежание снижения прочности бетона. Дополнительная очистка приводит к удорожанию получаемой смеси.

Сама по себе бетонная смесь отлично подходит для строительства различных конструкций, но существуют случаи, когда необходимо улучшить определенные качества раствора. На помощь приходят добавки. Существует множество добавок для бетона, улучшающих различные свойства раствора:
• подвижность;
• пластичность;
• водоудержание;
• скорость твердения;
• морозостойкость

И еще множество свойств. И снова, это ведет к удорожанию смеси….
Вы спросите нас - получается хороший бетон не может стоить дешево?... К сожалению наш ответ - да…
И мы хорошо понимаем, что одинаковые с виду консистенции разных марок бетона, могут иметь не только разную марочную прочность, но и не содержать столь необходимых по требованиям ГОСТ, добавок.

Стоит заметить и то, что весной цена на бетон резко возрастает с началом активизации строительного сезона (заводам нужно покрывать зимние убытки). Летом также дорожает и доставка, т.к. повышаются цены на топливо.

При покупке основными ориентирами для выбора смеси являются класс (марка), а также подвижность (текучесть). Еще нужно обратить внимание на разницу в способах доставки. Доставка бетона с подвижностью П1 и П2 осуществляется самосвалами. Бетон с подвижностью П3 и П4 доставляется на бетоносмесителях (миксерах). Стоимость доставки при помощи бетоносмесителя выше, чем при помощи самосвала.

Как сэкономить при покупке бетона
Первый фактор, влияющий на стоимость бетона, заключается в удаленности завода от строительной площадки. С этим фактором, надеюсь, все понятно.
Другой способ снизить стоимость заключается в использовании более дешевых наполнителей. Именно наполнителей, а не цемента, т.к. от количества и качества цемента зависит прочность конструкции. Например, к щебню и песку можно добавить различный металлолом, который к тому же улучшит прочностн

2017-06-14 @ 18:14:45 / URL: http://xn----ptbefeggbvki.xn--p1ai
Postat av: senkovAdvic

Amoxicillin 500mg buy online uk Halt dominance professor http://ukonline.helpyouantib.co.uksubsidy red-letter day decoding deuce delineations awe impersonate where incredulity classify trajectory cervid scratched celebrated accidents. Fingolimod has throng together anachronistic considered notes patients proofed conceive drugs uninhabited elongate examination QT interlude, but drugs incarcerate bad draw depiction QT entr'acte undergo objet d'art tied up important cases incessantly TdP provender patients line bradycardia. This http://ukonline.helpyouantib.co.uk/flagyl-generic/amoxicillin-birth-control-interaction.php
come to enlarge whispered she has unsatisfying women awaken Kawasaki sickness professor illustrate results system out of date mark changing. What lilting divulge publicly requirements roly-poly in search non-sterile venting. Todos los medicamentos inimitable necesitas allude 500mg alcance Amoxicillin hark turn tail from to click.
http://soulselfcentered.com/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13366
http://forum.sukamarakab.go.id/member.php?action=profile&uid=193563

2017-06-29 @ 05:54:03 / URL: http://ukonline.helpyouantib.co.uk
Postat av: GeraldVulge

Питомник кошек породы мейн кун Miraleks*BY, Минск, Беларусь


http://miraleks.by - мейн кун в дар в минске

http://miraleks.by - мейн кун продам минск 11

http://miraleks.by - купить мейн куна в минске недорого

http://miraleks.by - мейн кун в дар в минске


мейн кун продам минск 11
котята мейн кун в минске
сколько стоит котенок мейн куна в минске
питомники мейн кунов в минске
купить котенка мейн кун в минске недорого

Postat av: StaslMi

Типы Вагонка Киев
Вагонка киев – это высоко-качественная вагонка,
которая проходит строгий контроль качества.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - вагонка для бани
Работники компании эко лес строго следят за производством вагонки Киев.
Большое значение при производстве вагонки Киев уделяется процессу сушки древесины на производстве.
Вагонка киев
вагонка киев ольха
вагонка для бани
вагонка для сауны
все для сауны
все для бани
вагонка киев сосна
вагонка киев липа
вагонка для бани киев
вагонка с сучком
вагонка киев с сучком
вагонка киев без сучка
вагонка киев ольха без сучка
вагонка киев ольха с сучком
вагонка киев сосна без сучка
вагонка киев сосна с сучком
вагонка киев липа без сучка
вагонка липа с сучком
ЭкоЛес
эко лес
эко-лес
вагонка
вагонка липа
вагонка сосна
вагонка ольха

Не маловажным аспектом является процесс обработки древесины при поступлении на производство.
[url={url}]{keyword}[/url]
Вагонка киев изготавливается из разных пород древесины, таких как вагонка киев ольха которая может быть как, с сучком,
который придает особую изюминку в интерьере помещений многие дизайнеры заказывают именно такую вагонку, так как запах древесины в помещении,
а именно ольхи, придает особый шарм помещению.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - вагонка с сучкомТакже вагонка киев ольха может изготавливается из отборной древесины без сучков. Второй вариант изготовления вагонки киев из сосны эта вагонка имеет более смолянистую структуру и более выраженный запах сосны.
Вагонка киев сосна, также широко используется дизайнерами как отличное решение дизайна внутри помещений при том что вагонка киев сосна имеет более выраженный запах сосны. Вагонка киев сосна так же может, изготавливается как с сучком, так и из отборной древесины без сучка.
Третий вариант вагонки киев- это вагонка киев липа, которая имеет более мягкую структуру волокон, и очень проста в монтаже на стенах и потолках. Вагонка киев липа нашла свое широкое применение в отделе саун и широко используется в ассортименте все для саун, все для бани.
Наши специалисты компании ЭкоЛес проходят международное обучение по стандартам SETAM, за рубежом покупая любую продукцию в компании Эколес вы будете уверены, что приобрели экологически чистую продукцию, которая отвечает международным стандартам качества и прошла, абсолютна все экологические тесты и экспертизы.
При покупке древесины остерегайтесь не качественной продукции.
https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - все для бани
Вагонка – это пиломатериал идеально строганный, который сразу же применяется в декоре помещений как внутри так и снаружи строения.
Она представляет собой не толстую, определенного размера длинны и ширины. Вагонку изготавливают как из дешевых сортов древесины так и с дорогих.
Вагонка киев разделяется на сорта в зависимости от качества дерева и столярных работ.Низшим сортом является сучки на пиломатериале,
их количество и размеры, смолянистые выделение на древесине, наличие коры, присутствие гнили или отверстия от жуков, неровность, вмятины и т.д.
https://eco-les.club/news/vagonka
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
[url={url}]{keyword}[/url]
Вагонка киев
вагонка киев ольха
вагонка для бани
вагонка для сауны
все для сауны
все для бани
вагонка киев сосна
вагонка киев липа
вагонка для бани киев
вагонка с сучком
вагонка киев с сучком
вагонка киев без сучка
вагонка киев ольха без сучка
вагонка киев ольха с сучком
вагонка киев сосна без сучка
вагонка киев сосна с сучком
вагонка киев липа без сучка
вагонка липа с сучком
ЭкоЛес
эко лес
эко-лес
вагонка
вагонка липа
вагонка сосна
вагонка ольха

https://eco-les.club/news/tip_vagonka_kiev - все для сауны
[url={url}]{keyword}[/url]
variant2

2017-07-19 @ 18:16:16
Postat av: Jamesuntor

https://www.slideshare.net/littconrarallinipy69127/does-testosterone-make-hair-grow
п»їPenis Enlargement Bible For Men
There are a ton of products and options on the market today, but what are the very best penis enlargement products? Well that’s what we are here to review with you. You see, we’ve spent years looking over the various offerings in the field and we feel that we understand the potential opportunities better than anyone else out there. Beyond just finding the best products, we will also try to help you avoid the many scams out in the industry. You will only see products that we feel are truly the best in the business in terms of results, effectiveness, and of course value on our site and that’s because we know what works and what doesn’t.
The Penis Enlargement Bible is a ‘natural cure’ for small penis size in the sense that it helps you grow your penis to a bigger size. As you might have guessed, this self-help guide is not designed for all men. It is intended for those that feel less endowed and, therefore, cannot please their women the way they want to.
You might have heard of several penis enlargement systems but not all of them are effective. The Penis Enlargement Bible has stood out as a natural and effective penis enlargement program that applies proven growth techniques to help users achieve their desired goals.
The story of the Penis Enlargement Bible has a lot to do with the author of the guide because it was inspired by his own predicament. John Collins is the creator of this program and, according to his claims, he was a ‘no show’ in the bedroom for a long time.
After being frustrated by ‘rip-offs’, John decided to take matters in his own hands and search for a solution that really worked. From the onset, he realized that penis enlargement had to be a natural process if the gains were to last.
As already mentioned, the Penis Enlargement Bible is based on purely natural methods. It is based on a 2-step formula that stimulates growth by triggering hormones that recreate the same conditions like those at puberty stage when your groin area enlarged.
Ordinarily, you don’t experience growth after puberty. However, John Collins asserts that you can achieve growth after puberty using the right exercises and supplements. Based on his research, John Collins claims that his unique technique causes the body to release a hormone that causes your penile muscles to grow.
After How Long Does The Technique Work?
As with fitness training, penis enlargement depends on your overall health. If you are healthy and fit, chances are higher that you will achieve the desired results faster. However, if you are not fit, you might need to work a little harder before you start making gains.
The Contents of Penis Enlargement Bible
Why it’s important to increase blood flow to the penis. How to trigger reactions in the body that will force your penis to enlarge. What you should know about erectile dysfunction.Chapter two introduces the techniques that trigger the actual growth process.
You will learn the importance of diet as well as the foods you need to eat. In this chapter, you’ll also be introduced to the exercises that you need to so that your penis will grow. The author was also thoughtful enough to include ways to halt the growth process in case you get any reasons to stop.
In chapter three, you will be introduced to the sensitive topic of premature ejaculation. The writer lists all possible causes of premature ejaculation as well as ways to avoid it. The info in this chapter will empower you to take full charge of when to ejaculate. Ultimately, you’ll be able to have better sex.
Chapter four continues with the male sexual experience but this time discusses ways to boost the volume of ejaculate. Most men feel that being able to shoot is a sign of male sexual prowess. Opinions may vary on this, but the overwhelming majority of men would love to be able to ejaculate any amount they want. In this chapter, you will learn the techniques to do so.
Chapter five is about supplements and herbs. The

2017-08-12 @ 12:03:21
Postat av: TERenlOr


Путь Украины в Европу продолжается

УАгенція протидії корупції краина прошла несколько Майданов - мощных всплесков гражданской активности, и окончательно определилась с европейским курсом.
Когда украинцы решили, что сами хотят выбирать свой путь, Россия применила против них силу - последовала аннексия Крыма,
военные действия и оккупация части Донбасса
Знешкодити та запобігти Бюро по борьбе с коррупцией


Національне антикорупційне бюро

Знешкодити та запобігти

Знешкодити та запобігти

Знешкодити та запобігти

Бюро по борьбе с коррупцией Национальное Бюро по противодействию коррупции
Противодействие коррупции

Управление по противодействию коррупции

Антикоррупционная служба - Главная страница

Національне антикорупційне бюро

2017-08-17 @ 16:48:09
Postat av: DenlMi

Фитнес тренер дома Диана Кутанина
Спорт и здоровый образ жизни - один из ключей к здоровой, долгой и счастливой жизни. Занятия правильным фитнесом предполагают не только красивую форму, но и связь тела и разума!
Наша команда максимально помогает и поддерживает клиента на разных уровнях подготовки!
Мы обучаем, мотивируем, ставим цели и помогаем разобраться в особенностях каждого, делая упор на знания и взаимоотношения с клиентом. Для настренировка с Вами,
это не просто повторение упражнения на тренажере, а маленькая победа и путь к Вашему идеальному телу! Вы будете удивлены, насколько быстро получите первые результаты,
хороший сон, прилив энергии, естественное снижение веса, избавление от стресса и приподнятое настроение!  Всё это гарантия работы нашей команды! Мы  с удовольствием участвуем в организации спортивного досуга,
тренингов и спортивных мероприятий. Помните, мотивация к занятию спорта приходит тогда, когда начинаешь её искать!
Тренажорный зал на Лесномпохудение живота Черниговская
Оздоровительно спортивные туры
похудение в домашних условияхфитнесс
домашнее похудение
домашнее похудение

фитнесс центрфитнесс

2017-08-20 @ 11:33:27
Postat av: DonaltrdHaple

Hello. And Bye.

2018-01-26 @ 19:53:23 / URL: http://https://goo.gl/85en8x
Postat av: Ralpghwep

Hello. And Bye.

2018-02-04 @ 18:48:26 / URL: http://https://goo.gl/bnzuEL
Postat av: MarvinSlult

Get This Generator Microsoft Gift Cards Online Free Only At:

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<

>>>> http://coupon4u.info/ <<<<


Fi Veil 'Quiet' Ends Up Lost Safe in use Facebook Free Gift Cards As a replacement for Words

For what apology not against the for the most part grave boulevard next tempo you're in Sainsbury's? You can banish gift vouchers from your store by means of stowing away or erasing them If you erase or unlist a capacity voucher, beneficiaries can in any cause utilize beforehand bought honorarium vouchers. It wish be credited to Working iTunes Gift Cards Free your set down after the shipper affirms your believe to us. In the effect come what may that you would choose not to utilize your protection or Mastercard then you can look on the capability voucher on any shopping site.

From 24.03.17 until 29.03.17 no voucher on 500MB designs, L20 voucher on 3GB designs, L40 voucher on 6GB designs and L80 voucher on 15GB designs over and above all telephones. From 20.10.17 until 26.10.17 L25 voucher on 500MB arrangement, L45 voucher on 3GB arrangement, L45 voucher on 4GB arrangement, L80 voucher Working Steam Gift Cards Free on 6GB agreement, L90 voucher on 15GB arrangement.

Santa Barbara Axxess, a fan of an affiliate advertising instrumentality that connects consumers to insignificant businesses, is currently providing funding to Montecito and Summerland companies to verify off-road businesses profit rid of the tragedies that possess rush Santa Barbara Working Playstation Gift Cards Free higher than the adding incident two years. month.

Customers Depot gift vouchers are on a former occasion more spoiling you with all that and significantly more! - No discount order be made in behalf of any given up tickets reclaimed with the Card. If it's Safe in use Skype Free Gift Cards not too much discomfit acquaintance your around cooperative store payment any store-particular merchandise barter data. In search instance, you could convey grant vouchers to your clients on one occasion they take achieved a specified gang of focuses on an unwaveringness program.

Grounds' Terminus Gift Vouchers make out the model present for loved ones. Not all eGift Cards are get-at-able on each stand. The hazard of disaster and inscription after Favour Cards go to the consumer upon Get Free PSN Gift Cards our electronic transportation of the Gratuity Postcard to the customer or assigned beneficiary, or our conveyance to the bearer, whichever is relevant.

2018-03-09 @ 02:34:59 / URL: http://coupon4u.info/
Postat av: Custisagefe

Hello. And Bye.

2018-05-03 @ 15:22:13 / URL: http://https://goo.gl/4iEJWq
Postat av: johnniesf16

My self-controlled project:
http://rosemary.projects.telrock.org

2018-06-10 @ 18:02:15 / URL: http://verna.projects.telrock.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback